Sport Cryotherapie. Blessure-preventieve en herstellende werking na inspanningen

De Cryotherapie is erkend als werkend door het Professionele sportmilieu bij voorbereiding van een sportprestatie of herstellend na een prestatie. CryoZen  biedt u aan  gebruik te maken van de heilzame werking op uw spieren, pezen en gewrichtbanden in een medisch centrum in het hart van Brussel.


Indicaties van de koude therapie voor sporters

Sport CryotherapieDe CEE wordt in de Germanische landen, Oostblok en Rusland regelmatig toegepast voor de volgende heilzame werkingen:

  • Voorbereiding van de sporter voor competitie.
  • Vermindering van  spierpijnen, gewrichten en pezen door versoepeling van de spieren en een verbeterde bloedsomloop.
  • Behandeling van aandoeningen: Blessures, botbreuken, verstuikingen,  oedeem dank zij de verhoging van hormoonactiviteit met een gunstige  werking tegen ontsteking en herstel.
  • Herstel na een intensieve fysieke inspanning: het wegnemen van een vermoeidheidsverschijnselen en spierpijnen.
  • Verbetering van de algehele staat van de geblesseerde sporter, in de herstel fase.

Vergelijking met andere herstel methodes voor de sporter

De thermische schok veroorzaakt in de cabine die voor dit doeleind is ontwikkeld draagt bij aan het hestel en behandeling van de pijn. Het is gebleken dat de CEE sneller resultaat oplevert dan de methode van onderdompeling in een ijsbad. Cryotherapie kamers daarentegen  hebben een progresieve  blootstelling aan de koude via drie opeenvolgende  ruimtes die een verlies van  de doeltreffendheid to gevolg heeft. Het sneller verkrijgen van de temperatuur van ongeveer -160 is de beste manier voor langere termijn resultaat .

Het is voor deze redenen dat het gebruik van Crytherapie Cabines zich snel ontwikkelt in onze regios.

Voorwaarden ten aanzien van cryotherapie seances in Brussel

CryoZen stelt de KRION Cabines, ontwikkelt door onderzoekers van de Koude en Biotechnische Universiteit van St. Petersburg (Rusland), tot beschikking van sporters en atleten.

U beoefent  individuele atletiek zoals, sprint, ver en hoogspringen,  polstokspringen,  lange afstand  loop, kogelstoten of speerwerpen, marathon, triathlon….? U beoefent een teamsport zoals , voetbal, basketbal, hockey en of rugby?... Verbeter uw resultaten door één of meerdere seances te plannen voor wedstrijd. CryoZen heeft aangepaste tarieven voor ploegen. Aarzel niet contact met ons op te nemen.